A Day Such As This, 

Video, Amman version

 De video “A Day Such As This” (Amsterdam version) kreeg een vervolg in het Midden Oosten, ditmaal thuis bij leerlingen van taekwondoschool Al Shabab als ze hun gordijnen (of luiken) openen in hun huis in Amman, Jordanië.

Het concept is eenvoudig, maar laat het toeval toe en levert een rijkdom aan beelden: 30 kinderen, 30 gordijnen, en 30 keer een afgekaderd uitzicht dat wordt geopend op een klein stukje Jabal al-Hussein, een van de oudste wijken van de hoofdstad.

De muziek is van Bill Withers, hij zingt: ”When I look at you, I know its gonna be a Lovely Day”, een optimistisch welkom van een nieuwe dag.

Als we naar de film kijken kunnen we voorstellen dat we achter het kind staan, meekijken over hun schouder naar buiten. We kunnen ons voorstellen dat hun ouders meezingen, liefdevol kijkend naar hun kind.

Het werk is gemaakt voor de jubileumtentoonstelling “Truth is black, write over it with a mirage’s light” van kunstcentrum Darat al Funun, een superb complex van gebouwen in Venetiaanse Mediterraanse stijl en baanbrekend platform dat zich als doel stelt hedendaagse kunst in het hart van het culturele leven van Jordanië te plaatsen. 

 

Gegevens video

Lokatie: Amman
Duur: 12 minuten
Jaar: 2018
Editor: © Annemarie van Splunter

Deze video werd getoond in:

  • Darat al Funun, Amman (2018) 
  • Gallery Parts Project, Den Haag (2018) 

Deze DVD kwam tot stand dankzij vriendelijke hulp van Taekwondo Kaptain Ala Nemrat, die vastbesloten is elk kind iets waardevols mee te geven in zijn leven, op grond van zijn of haar persoonlijke eigenschappen.

Gerelateerd werk